среда, 4 ноября 2015 г.

Салат з кукурудзою та куркою до 8 березня

Салат з кукурудзою та куркою до 8 березня

Щоб приготувати салат з кукурудзою і куркою до 8 Березня, вам знадобиться:
  • куряче філе - 300 г
  • консервована кукурудза - 1 банка
  • яйця - 2 шт.
  • морква - 150 г
  • ріпчаста цибуля - 100 г
  • свіжі печериці - 300 г
  • соняшникова олія для обсмажування
  • майонез для заправки
  • чорний мелений перець - за смаком
  • сіль - за смаком
  • зелень петрушки для прикраси




Як приготувати салат з кукурудзою і куркою?

1. Куряче філе добре вимити під проточною водою, помістити в каструлю з киплячою, трохи підсоленою водою і відварити до готовності. Готове м'ясо остудити, нарізати маленькими кубиками і перекласти в миску. Для того, щоб м'ясо вийшло більш ароматним, в процесі варіння можна додати в каструлю лавровий лист, запашний перець горошком, шматочок кореня петрушки або селери.

2. Моркву і ріпчасту цибулю почистити, вимити, обсушити. Моркву натерти на середній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.

3. Свіжі гриби перебрати, промити і обсушити, виклавши на паперові рушники. Нарізати гриби маленькими кубиками.

4. Ріпчасту цибулю викласти в сковороду з заздалегідь розігрітою олією, обсмажити до світло-золотистого кольору. Додати до цибулі моркву, перемішати, готувати овочі ще хвилини 3. До смаженій з морквою цибулі викласти гриби, знову все перемішати і продовжити смажити до повної готовності печериць. Готову овоче-грибну масу перекласти в окрему миску і остудити.

5. Яйця відварити до готовності, остудити, очистити від шкаралупи, також нарізати кубиками.

6. Консервовану кукурудзу відкинути на сито або друшляк, залишити до тих пір, поки повністю не стече розсіл.

7. Обсмажені гриби з овочами, відварені яйця і консервовану кукурудзу перекласти в миску з курятиною. Посолити і поперчити майбутній салат за смаком, заправити майонезом і ретельно перемішати всі інгредієнти.

8. Готову страву перекласти в салатник або на тарілку, прикрасити гілочками свіжої петрушки і подати на стіл. Пригощайтеся!

Для приготування салату з даного рецептом підійдуть не тільки свіжі, але й заморожені або консервовані (без оцту) грибочки. За бажанням, печериці можна замінити білими грибами. Ніжний бульйон, що залишився після варіння м'яса, рекомендую не виливати, а процідити і використовувати для приготування інших, не менш смачних страв (супів, рагу, каші, пасти). Я, наприклад, обожнюю готувати на такому бульончике овочевий суп з кабачка. Салат з кукурудзою і куркою до 8 Березня можна подавати як у великому салатнику, так і порційно. У другому випадку можна красиво викласти салат на тарілки, використовуючи спеціальні формувальні кільця.

Салат із яблук з креветками

Салат із яблук з креветками

Вишуканий і ніжний салат з морських креветок в поєднанні з соковитими яблуками - це відмінне частування, яке чудово прикрасить ваш урочистий стіл і приємно здивує гостей. Цей салат стане відмінною альтернативою звичному для багатьох салату з крабовим м'ясом.

Щоб приготувати салат з яблук з креветками, вам знадобиться:
  • креветки - 700 г
  • соковиті свіжі яблука - 4 шт.
  • курячі яйця - 3 шт.
  • ½ Одного лимона
  • зелений горошок - 1 банку
  • гілочка базиліку
  • майонез
  • мелений чорний перець
  • для приготування креветок:
  • гілочка кропу і петрушки
  • пара лаврових листів
  • 10 горошин чорного перцю
  • щіпка солі.

Як приготувати салат з яблук з креветками:

1. Попередньо відварюємо яйця круто. Потім приступаємо до приготування наших креветок. Для цього в окремій каструлі нагріваємо воду до кипіння і додаємо по гілочці кропу і петрушки, пару лаврових листочків, 10 горошин чорного перцю і щіпку солі.
2. У каструлю з закипілої водою висипаємо креветки і варимо до тих пір, поки вони придбають приємний рожевий колір, потім знімаємо каструлю з вогню і даємо нашим креветкам постояти в цьому відварі ще приблизно 5 хвилин, після чого зливаємо воду і залишаємо ненадовго зварені креветки, щоб вони охололи.
3. Соковиті свіжі яблучка очищаємо від шкірки і серцевини, розрізаємо на чотири частини і ріжемо дрібно.
4. Для того щоб четвертинки яблук не потемніли в той час, як ви будете продовжувати подрібнювати інші яблука, перекладаємо розрізані на часточки яблук в окремий посуд і поливаємо їх соком ½ лимона.
5. Горошок промиваємо і додаємо в салат.
6. Остиглі креветки чистимо, висипаємо в салатник.
7. Ароматний базилік дрібно рубаємо і висипаємо до наших інгредієнтів.
8. Яйця ретельно розтираємо або ріжемо дрібними кубиками, висипаємо їх у салат, кладемо пару ложок майонезу і гарненько все добре змішуємо. Для гарної презентації можна прикрасити салат перед подачею гілочкою зелені.

Рекомендуємо збільшити кількість креветок, тоді смак цього салату стане ще більш пікантним. З'єднання креветок з лимонним соком і соковитими яблуками - це ідеальний баланс смаку, і тому тут їх ніколи не буде багато.

Комментариев нет:

Отправить комментарий